La Causerie- Rotterdam

Tijd

Beste wijnliefhebber,

Sommige wijnen zijn jong al lekker. Daar zijn ze ook op gemaakt, om ‘nu’ of op korte termijn van te genieten. Samen, in goed gezelschap. Andere wijnen zijn meer gebaat bij wat rijpingstijd, soms zelfs jarenlang.Totdat ze op dronk zijn, zoals dat heet, klaar om gesavoureerd te worden. Al staat er niet op het etiket wanneer dat is. Daarvoor spelen er meer factoren een rol.
En zo is het met La Causerie ook eigenlijk. Onze tijd is gekomen. Met bijna twintig jaar wijnervaring en kennisoverdracht, zijn we gerijpt, op dronk en klaar met opleiden. Net voor Pasen 2023 ronden we onze laatste cursussen af. Of dat een goed moment is? Het zal blijken. We kijken in ieder geval terug op een prachtige periode. Niet alleen qua wijnactiviteiten: workshops, masterclassen, wijnreizen, lezingen, publicaties, thema-avonden, reguliere SDEN-opleidingen, Wine2Move, de traditionele jaarlijkse proeverij in de tuin van La Causerie… Maar het zijn vooral ook de mensen die we de afgelopen jaren in dat kader ontmoet hebben. Enthousiaste cursisten, inspirerende gastsprekers, bevlogen wijnmakers… ze hebben allen ons leven verrijkt.
Dank dus voor het vertrouwen.

Met joyeuze groet,
Léon Krijgsman en Annick Schreuder

Wij blijven voorlopig bereikbaar onder info@causerie.nlRuim 4 duizend cursisten volgden tussen 2005 en 2023 een workshop, een wijn-, bier- of een gedistilleerd cursus bij La Causerie.

La Causerie was één van de grootste en meest bekende wijnopleiders in de regio Rotterdam. En als we mogen afgaan op de feedback van de vele cursisten, misschien wel de beste. Gezien de reacties tijdens de wijnworkshop of wijncursus, we gaven ze op alle niveaus. Ook op het gebied van gedistilleerd- en biercursussen had La Causerie, zelfs landelijk, een goede marktpositie. Daarnaast organiseerden we inspirerende en bijzondere thema-avonden en masterclasses.

Ook de cadeaubonnen voor een HighWineWorkshop of een wijn-, bier-, of spirits&cocktailcursus waren een geliefd item. Ook voorzagen we uw bedrijf, kelder, feest of relaties voorzien een mooie champagne.


Tijdens de coronatijd was het naast de fysieke cursussen is het ook mogelijk om een cursus op wijnworkshop op eigen gelegenheid te volgen.

Een proefpakket met mooie wijnen, enkele bijpassende hapjes, een link naar de videostream en Q/A via whatsapp. De SDEN1 Wijnvignetcursus werd afgesloten met het officiële examen.

Maatwerk

Wilde je iets met je vriendengroep, familie, proefgroep organiseren? Streaming of met LIVE ondersteuning? Light, thematisch of diepgaand? Samen werkten we iets moois uit.


Waarom bij La Causerie?

La Causerie onderscheidde zich van andere wijnopleiders door de vele extra’s die je als cursist meemaakt.

Wijn (4 niveaus). Bier. Sterke drank & cocktails. High Wine. Proeverijen. Thema-avonden. Maatwerk Wijn (4 niveaus). Bier. Sterke drank & cocktails. High Wine. Proeverijen. Thema-avonden. Maatwerk

Wijn (4 niveaus). Bier. Sterke drank & cocktails. High Wine. Proeverijen. Thema-avonden. Maatwerk

lees verder > Wijn (4 niveaus). Bier. Sterke drank & cocktails. High Wine. Proeverijen. Thema-avonden. Maatwerk
Altijd goede wijnen. Wereldwijde kennis.  Erkende SDEN diploma’s. Aanbevolen én registerwijndocent Altijd goede wijnen. Wereldwijde kennis. Erkende SDEN diploma’s. Aanbevolen én registerwijndocent

Altijd goede wijnen. Wereldwijde kennis. Erkende SDEN diploma's. Aanbevolen én registerwijndocent

lees verder > Altijd goede wijnen. Wereldwijde kennis.  Erkende SDEN diploma’s. Aanbevolen én registerwijndocent
Plus Niveau =Meer wijnen, Wijn & spijs, Meer begripsvorming, Hogere slagingskans, Extra Diploma WineConnoisseur Plus Niveau =Meer wijnen, Wijn & spijs, Meer begripsvorming, Hogere slagingskans, Extra Diploma WineConnoisseur

Plus Niveau =Meer wijnen, Wijn & spijs, Meer begripsvorming, Hogere slagingskans, Extra Diploma WineConnoisseur

lees verder > Plus Niveau =Meer wijnen, Wijn & spijs, Meer begripsvorming, Hogere slagingskans, Extra Diploma WineConnoisseur
Sfeervol proeflokaal, Toplocatie, Optimale groepsgrootte, Veel interactie, Persoonlijke aandacht Sfeervol proeflokaal, Toplocatie, Optimale groepsgrootte, Veel interactie, Persoonlijke aandacht

Sfeervol proeflokaal, Toplocatie, Optimale groepsgrootte, Veel interactie, Persoonlijke aandacht

lees verder > Sfeervol proeflokaal, Toplocatie, Optimale groepsgrootte, Veel interactie, Persoonlijke aandacht

Je was op het juiste adres indien je een opleiding met veel verdieping zoekt…..

  • met een breed cursusaanbod van interessante workshops en cursussen
  • in een sfeervolle omgeving
  • met veel kwaliteit, ervaren (èn gecertificeerde) docenten, de mooiste wijnen en hoge slagingskans
  • veel verdieping en praktische kennis, ook op het gebied van combineren met spijs.

Feedback van onze cursisten….


Wijncursussen met erkende diploma’s

La Causerie gaf de wijncursussen in Rotterdam op 4 niveau’s zodat er altijd wel een cursus is die geschikt voor je was.

Er een ruime keuze van personen die wijncursussen en proeverijen aanbieden. Hoofddocent Léon Krijgsman is zeer ervaren, heeft veel wijngebieden bezocht, was lid van de Associatie van Wijndocenten (wijndocent.nl) en één van de officiële geregistreerde SDEN-wijndocenten.

Hierdoor had je niet alleen een extreem hoog slagingspercentage maar leerde je wijn écht begrijpen en volgde je een inspirerende opleiding waar je een leven lang écht wat aan hebt.

Om dit te onderstrepen ontving je naast je officiële SDEN diploma, bij voldoende resultaat, tevens een WineConnoisseurs certificaat.

Wine2Move-WineConnoisseur***. Een inspirerende topopleiding, jaarcursus met proefgroepen en 11 thema-avonden. Wine2Move-WineConnoisseur***. Een inspirerende topopleiding, jaarcursus met proefgroepen en 11 thema-avonden.

Wine2Move-WineConnoisseur***. Een inspirerende topopleiding, jaarcursus met proefgroepen en 11 thema-avonden.

lees verder > Wine2Move-WineConnoisseur***. Een inspirerende topopleiding, jaarcursus met proefgroepen en 11 thema-avonden.
Volg 2 leuke wijnworkshops Proef! en Serveer! en haal het SDEN-1 Wijnvignet®. Volg 2 leuke wijnworkshops Proef! en Serveer! en haal het SDEN-1 Wijnvignet®.

Volg 2 leuke wijnworkshops Proef! en Serveer! en haal het SDEN-1 Wijnvignet®.

lees verder > Volg 2 leuke wijnworkshops Proef! en Serveer! en haal het SDEN-1 Wijnvignet®.
Dé ideale start om in 5 avonden de wereld van de wijn goed te leren kennen. WineConnoisseur*-SDEN-2 wijncursus. Dé ideale start om in 5 avonden de wereld van de wijn goed te leren kennen. WineConnoisseur*-SDEN-2 wijncursus.

Dé ideale start om in 5 avonden de wereld van de wijn goed te leren kennen. WineConnoisseur*-SDEN-2 wijncursus.

lees verder > Dé ideale start om in 5 avonden de wereld van de wijn goed te leren kennen. WineConnoisseur*-SDEN-2 wijncursus.
SDEN-3 (WineConnoisseur**) voor gevorderden. In 9 leerzame avonden en 100 mooie wijnen verder de breedte en diepte in. SDEN-3 (WineConnoisseur**) voor gevorderden. In 9 leerzame avonden en 100 mooie wijnen verder de breedte en diepte in.

SDEN-3 (WineConnoisseur**) voor gevorderden. In 9 leerzame avonden en 100 mooie wijnen verder de breedte en diepte in.

lees verder > SDEN-3 (WineConnoisseur**) voor gevorderden. In 9 leerzame avonden en 100 mooie wijnen verder de breedte en diepte in.

HighWineWorkshops, proeverijen en thema-avonden

De HighWineWorkshops Proef en Serveer waren erg populaire wijnworkshops doordat ze zeer geschikt zijn voor een breed publiek maar je vond bij La Causerie ook thema-avonden voor meer gevorderde wijnkenners.

Leuke High Wijnworkshops Proef! en Serveer! Leuk om te mee te maken. Individueel of als groep. Leuke High Wijnworkshops Proef! en Serveer! Leuk om te mee te maken. Individueel of als groep.

Leuke High Wijnworkshops Proef! en Serveer! Leuk om te mee te maken. Individueel of als groep.

lees verder > Leuke High Wijnworkshops Proef! en Serveer! Leuk om te mee te maken. Individueel of als groep.
Wine Events & Wine Courses Rotterdam (in English) Wine Events & Wine Courses Rotterdam (in English)

Wine Events & Wine Courses Rotterdam (in English)

lees verder > Wine Events & Wine Courses Rotterdam (in English)
Jaarlijkse organiseren we de meet&greet wijnproeverij in juni, op Vaderdag. U bent welkom! Jaarlijkse organiseren we de meet&greet wijnproeverij in juni, op Vaderdag. U bent welkom!

Jaarlijkse organiseren we de meet&greet wijnproeverij in juni, op Vaderdag. U bent welkom!

lees verder > Jaarlijkse organiseren we de meet&greet wijnproeverij in juni, op Vaderdag. U bent welkom!
Wil je iemand een wijncursus of workshop cadeau geven? Wil je iemand een wijncursus of workshop cadeau geven?

Wil je iemand een wijncursus of workshop cadeau geven?

lees verder > Wil je iemand een wijncursus of workshop cadeau geven?
Grensgevallen  – Oud en nieuw terroir – Elzas, Santorini en Lanzarote Grensgevallen – Oud en nieuw terroir – Elzas, Santorini en Lanzarote

Grensgevallen - Oud en nieuw terroir - Elzas, Santorini en Lanzarote

lees verder > Grensgevallen  – Oud en nieuw terroir – Elzas, Santorini en Lanzarote
Thema-Avond 17 juli 2020. Madeira versus Sherry – including foodbattle Thema-Avond 17 juli 2020. Madeira versus Sherry – including foodbattle

Thema-Avond 17 juli 2020. Madeira versus Sherry - including foodbattle

lees verder > Thema-Avond 17 juli 2020. Madeira versus Sherry – including foodbattle
Rosé! een verrassend leuke thema-avond over die prachtige roze wijnen Rosé! een verrassend leuke thema-avond over die prachtige roze wijnen

Rosé! een verrassend leuke thema-avond over die prachtige roze wijnen

lees verder > Rosé! een verrassend leuke thema-avond over die prachtige roze wijnen
Wijn masterclasses en thema-avonden. Specials voor de wijnkenner. Geniet van een mooie avond met unieke wijnen. Verdiep je kennis en verbreed je ervaring Wijn masterclasses en thema-avonden. Specials voor de wijnkenner. Geniet van een mooie avond met unieke wijnen. Verdiep je kennis en verbreed je ervaring

Wijn masterclasses en thema-avonden. Specials voor de wijnkenner. Geniet van een mooie avond met unieke wijnen. Verdiep je kennis en verbreed je ervaring

lees verder > Wijn masterclasses en thema-avonden. Specials voor de wijnkenner. Geniet van een mooie avond met unieke wijnen. Verdiep je kennis en verbreed je ervaring

Bier, gedistilleerd- en cocktailcursussen

De biercursus en de gedistilleerdcursussen waren leuk om te volgen, maar ook populair om als cadeau te geven.

Voor de professional zijn ze noodzakelijk voor het Slijtersvakdiploma en daardoor een goede basis voor elke drankliefhebber en sommelier.

Voor het Slijtersvakdiploma is wijn, bier en gedistilleerd op SDEN-niveau 3 nodig. Al deze opleidingen zijn bij La Causerie in Rotterdam te volgen. Voor het Slijtersvakdiploma is wijn, bier en gedistilleerd op SDEN-niveau 3 nodig. Al deze opleidingen zijn bij La Causerie in Rotterdam te volgen.

Voor het Slijtersvakdiploma is wijn, bier en gedistilleerd op SDEN-niveau 3 nodig. Al deze opleidingen zijn bij La Causerie in Rotterdam te volgen.

lees verder > Voor het Slijtersvakdiploma is wijn, bier en gedistilleerd op SDEN-niveau 3 nodig. Al deze opleidingen zijn bij La Causerie in Rotterdam te volgen.
Wil je meer weten van sterkedrank, likeur en cocktails? Haal in 2 dagdelen het Gedistilleerd Vignet® Wil je meer weten van sterkedrank, likeur en cocktails? Haal in 2 dagdelen het Gedistilleerd Vignet®

Wil je meer weten van sterkedrank, likeur en cocktails? Haal in 2 dagdelen het Gedistilleerd Vignet®

lees verder > Wil je meer weten van sterkedrank, likeur en cocktails? Haal in 2 dagdelen het Gedistilleerd Vignet®
Gedistilleerd Brevet – Gevorderden opleiding niveau 3 gedistilleerd en cocktail. Gedistilleerd Brevet – Gevorderden opleiding niveau 3 gedistilleerd en cocktail.

Gedistilleerd Brevet - Gevorderden opleiding niveau 3 gedistilleerd en cocktail.

lees verder > Gedistilleerd Brevet – Gevorderden opleiding niveau 3 gedistilleerd en cocktail.
In één dag (..en wat zelfstudie erna..) je SDEN3 Bierbrevet halen? In één dag (..en wat zelfstudie erna..) je SDEN3 Bierbrevet halen?

In één dag (..en wat zelfstudie erna..) je SDEN3 Bierbrevet halen?

lees verder > In één dag (..en wat zelfstudie erna..) je SDEN3 Bierbrevet halen?

La Causerie bood meer……

Maar La Causerie biedt meer, cadeaubonnen, een prachtige champagne en een literair wijnblog door Annick Schreuder.


Tips – Cadeaubonnen – Boeken – Champagne – Thuisproeverij – Blog

Proefpakketten Wijn – organiseer thuis je wijnproeverij – WineConnoisseurSelection Proefpakketten Wijn – organiseer thuis je wijnproeverij – WineConnoisseurSelection

Proefpakketten Wijn - organiseer thuis je wijnproeverij - WineConnoisseurSelection

lees verder > Proefpakketten Wijn – organiseer thuis je wijnproeverij – WineConnoisseurSelection
Wil je iemand een wijncursus of workshop cadeau geven? Wil je iemand een wijncursus of workshop cadeau geven?

Wil je iemand een wijncursus of workshop cadeau geven?

lees verder > Wil je iemand een wijncursus of workshop cadeau geven?
Lezenswaardige wijnboeken Lezenswaardige wijnboeken

Lezenswaardige wijnboeken

lees verder > Lezenswaardige wijnboeken
Tip: La Causerie is importeur van een sublieme Premier Cru Champagne. Zeer geschikt voor horeca en relatiegeschenken. Of om het zelf te drinken!. Tip: La Causerie is importeur van een sublieme Premier Cru Champagne. Zeer geschikt voor horeca en relatiegeschenken. Of om het zelf te drinken!.

Tip: La Causerie is importeur van een sublieme Premier Cru Champagne. Zeer geschikt voor horeca en relatiegeschenken. Of om het zelf te drinken!.

lees verder > Tip: La Causerie is importeur van een sublieme Premier Cru Champagne. Zeer geschikt voor horeca en relatiegeschenken. Of om het zelf te drinken!.
Literair Wijnblog Literair Wijnblog

Literair Wijnblog

lees verder > Literair Wijnblog

Heb je vragen of feedback?

Cursuslocatie: La Causerie, Vredehofweg 59, 3062 EM Rotterdam
E-mail info@lacauserie.nl
Mobiel en whatsapp +31 (0)619156960
Administratie +31 (0)10 4526404

Contactformulier

Klik hier voor het contactformulier.