Vegyszermaradvány-mentes Kárpittisztítás Budapesten és Pest megyében!

Kárpittisztítás télen-nyáron – most 30.000 Ft megrendelés felett ingyenes kiszállással Budapesten

Gyors és profi kárpittisztítást keres helyszíni kiszállással? Megtalálta!

 

Bio vegyszermaradvány-mentes kárpittisztítási szolgáltatásunk kifejezetten alkalmas kisgyerekes családoknál is, ahol fontos, hogy ne maradjon vegyszer a szövetben.

SZOLGÁLTATÁSOK

Kanapé tisztítás

Matractisztítás

Szőnyegtisztítás háznál

Autókárpit tisztítás

1
éve a szakmában
ózontisztítás vegyszermentes szagtalanítás biotisztítás szagtalanítás kárpittisztítás kanapé tisztítás matractisztítás bio vegyszermentes szőnyegtisztítás kárpittisztító

Miért tisztítsam ki matracomat, kanapémat, szőnyegemet?

Ez egy alapvető kérdés, és ha nem látszik a kosz, sokan nem gondolják, hogy szükséges lehet bármilyen tisztítás. Mégis, ruhadarabjainkat általában napi szinten mossuk, akkor is, ha nem látható rajtuk szennyeződés. Miért nem kapják meg ezt a törődést otthoni használati tárgyaink? A köztudatban még mindig nem túlságosan elterjedt a kárpittisztítás gondolata, így sok emberben fel sem merül, hogy ki kellene tisztítani a bútort, hisz se a bútor eladója nem említi meg, se az ismerősök nem számolnak be, hogy mennyire sokat jelent a higiénia és az otthoni levegőnk minősége szempontjából egy ilyen tisztítás.

A mi gyakorlatunkban a matractisztítást – különösen matracvédő hiányában – évente, a kanapé tisztítást használattól függően néhány havonta (pl. kutyás, kisgyerekes családok), ritkábban használt bútor esetén néhány évente ajánljuk. Ezek mind az alapesetek, attól függetlenül, hogy nincsenek foltok rajtuk, vagy nincs elszíneződés. A használattól a bőrfelületünkről folyamatosan hullanak le az elhasználódott bőrszemcsék, amik vonzzák az atkákat, és láthatatlanul is körbevesznek minket. Ezeket egy sima porszívózás nem távolítja el, csak ritkítja jelenlétüket. Ha nem HEPA szűrős a porszívónk, akkor még ennyit se érünk el, mert a porszívónk, ahogy beszívta, ki is fújja ezeket a szemcséket és atkákat. A leghatékonyabb tisztítás a forró vízzel történő átmosás, amit mi is alkalmazunk.

 

Érdemes-e kárpittisztító szerekkel otthon tisztítani a kárpitokat?

 

Gyakran találkozunk előre folttisztítóval kezelt szövetekkel. A házi kárpittisztítás során előfordulnak komoly hibák, például túl töményen használják a folttisztítót, vagy éppen túl hígan, de eláztatva az anyagot. A vegyszerek kimarják a színeket, ha töményen vannak alkalmazva, ha sok vizet vagy sok szert használnak, akkor pedig beszívja az anyag. Ez a leggyakoribb hiba, sőt, általában a folttisztítót nem is mossák le vizes kendővel, így eleve garantált a vegyszermaradvány a kanapéban, matracban, szőnyegben. Mi tiszta, forró, szénsavas vízzel mossuk át az anyagokat, ha szükséges, folttisztító szert alkalmazunk, amit a gépünk a tisztítás során tiszta vízzel átmos, kiszívja a szövetből, így nem marad olyan maradvány, amit nem szeretnénk magunk körül érezni. Mivel a vegyszerek sajátos szagot képesek hagyni a felületeken, ezért hosszú hetekig, akár hónapokig képesek éreztetni jelenlétüket. Még profi, fizetős kárpittisztítás esetén is vannak olyan eljárások, amikor a vegyszeres vízzel mossák át a teljes felületet, így hosszú ideig érződni fog még a vegyszer szaga, valamint folytonos irritációt okozhat majd a felülettel csupasz bőrrel érintkező embereknél. Ezért is alkalmazzuk a szénsavas vízzel történő alaptisztítást, és ezzel mossuk át az összes kárpitot, kimosva a közben felhasznált folttisztító szerek maradványait.

A gőzölésről

gőztisztítás

Létezik gőz alapú kárpittisztító gép, aminek két nagy fajtája különböztethető meg: a gőzt csupán befújó, valamint a gőzt befúvó, és aztán kiszívó eszközök. A gőzfúvó szerkezetek, vagy ahogy sokan mondják, gőzborotvák, csak átfújják a rengeteg koszt a szövet felső rétegeiből az alsóba, valamint egy részét a levegőbe. Így a kosz jó esetben nem látszik, viszont nem szabadultunk meg tőle. A kosz, az atkák, atkaürülékek lejjebb kerültek a szövetben, de nincs tőlük szabadulás. Ahol ez az eljárás nem különösebben számít, az például a közösségi közlekedés, ahol csak rövidebb ideig tartózkodik az ember, vagy pedig a műanyag kerti bútorok, vagy stadion székek tisztítása, ahol elegendő a felület tisztítása is, nem szükséges, pontosabban nem is lehet alsóbb rétegeket tisztítani.

A második típus a gőzporszívó, ez esetben a gőzölt kosz mindennel együtt visszaszívódik a szerkezetbe, így egy higiénikusabb megoldást találhatunk a kárpittisztításra. Ezen eszközök itthon nem elterjedtek, vagy elég komoly áron lehet hozzájutni.

Van egy nagy probléma mindkét eszközzel: a különböző szövetanyagok, valamint szövetfestékek eltérő módon bírják a gőzt: van, amelyik képes kifakulni és összeugrani. Hogy a mi kárpitunk hogyan fog reagálni, azt előre nem lehet megmondani. Ezért tartjuk úgy, hogy a gőzzel tisztítás általában kockázatos.

 

Félelmek a száradási időtől Mikor fog megszáradni?

 

Gyakori tévhit, hogy a mosott szövetek lassabban fognak megszáradni télen, ezért sok ember a nyárra halasztja a kárpittisztítást. Viszont a helyzet az, hogy a száradási idők hasonlóak. Nyáron a meleg levegő sokkal több párát tartalmaz, mert egyrészt a nap felmelegíti a talajon levő nedvességet, ami a levegőbe kerül, másrészt fizikailag több nedvességet képes megtartani a meleg levegő. A kirívóan magas pára esős melegben figyelhető meg, ahol az eső nedvessége, felpárologva a talajról, párával telíti a levegőt. Ekkor tart a legtovább a ruhák száradása is. A melegebb hőmérséklet valóban segít a száradáson, de ezt lerontja a levegőben levő páratartalom. Télen a fordítottja igaz, esőben kivonódik a nedvesség a levegőből, és napsütés és meleg híján nem is párolog vissza a levegőbe, így szárazabb a levegő, mint alapesetben. De általánosságban a hidegben szárazabb a levegő, mint melegben. Viszont valamivel általában alacsonyabb is a hőmérséklet egy téli időszakban a lakásban, mint nyáron, ez picit lassítja a száradást. Kb 10 fok és az alatt nem is vállalunk tisztítást, mert nem fog időben megszáradni a szövet. Ez általában autókárpit tisztításnál jellemző, ahol kinti száradás esetén ilyen alacsony hőmérsékleten már nem garantálható az aznapi száradás, ami problémákat, akár penészedést okozhat.

Lakáson belül általános télen a 21-22 fok, ami bőven elegendő az aznapi száradáshoz, és hasonló száradási időt garantálható a száraz téli levegővel, mint a nyári 30-35 fokos párás levegővel.

Átalában anyagtól függően 4-6-8 órát szoktunk mondani a száradási időre.

 

Miért nem nyújtunk kárpittisztító gép kölcsönzési szolgáltatást?

 

Megeshet, hogy az ember szeretne nekiállni a bútorai tisztításához, spórolva egy kis összeget a kárpittisztítókon. Hogy ez miért lehet probléma? Az átlagember nem ismeri a vegyszerek működését, és jó ötletnek találhatja vegyíteni például a domestost és a hipót, ami során veszélyes klórgáz képződik. De ilyen veszélyes jelenségek sok más ilyen keresztezés esetén előfordulnak. Ez az egyik hibalehetőség. A másik, hogy az ő kanapéjának szennyezettségéhez, vagy pusztán anyagához (pl textilbőr) a bérbe vett kárpittisztító gép ereje (vízpumpa) kevés, nem szedi le a koszt, és nincs ereje (vákuummotor) kiszívni a bevitt rengeteg vizet, amit annak reményében fecskendez bele a kárpitba, hátha a hosszabb ideig tartó kezelés majd eredményesen kiszedi a koszt és foltokat. Viszont ha nincs megfelelő ereje a kárpittisztító berendezésnek, akkor nem fog sikerülni a tisztítás órák alatt sem, csak eláztatjuk a kanapénkat, matracunkat, ami lehetőség az elpenészesedésre. Ezért mi nem ajánljuk általánosságban a kárpittisztító gépek bérlését, és nem is adunk bérbe gépeket.

Mikor tisztította legutóbb kárpitjait, matracait, szőnyegeit, padlószőnyegét, esetleg autókárpitját?

Hiszen családja estéit a kanapén tölti, reggelente élvezi az olvasást a fekvőfotelben, vagy gyakran rendez rendezvényeket a nappaliban, így a kárpitozott bútorok, szőnyegek igénybevétele óriási.

A legtöbb család nem gondol sokat a kárpitozott kanapéira, székjeire, foteljeire, szőnyegjeire az általuk nyújtott kényelmen túl. Amiről gyakran megfeledkezünk, az az, hogy ezek a tárgyak a port és a levegőben lévő szennyező anyagokat is megfogják, megakadályozva, hogy a beltéri levegőben maradjanak. Ennek eredményeként fontos ütemezni a rendszeres kárpittisztítást annak biztosítása érdekében, hogy ezek a drága bútorok, szőnyegek minél tovább megőrizzék szépségüket és eredeti állapotukat.

A kárpitozott bútorok, padlószőnyegek, normál szőnyegek  is fontos  szerepet játszanak a levegőben cirkuláló por és szennyező anyagok megkötésében.

Most valószínűleg meglepődik de az otthonába bejutó por és szennyeződés akár 80%-a is a kárpitozott szöveteken végzi!

Ez nem azt jelenti, hogy a bútorok piszkolódása elkerülhetetlen. Az olyan megbízható szolgáltatóktól származó gyakori kárpittisztítással, mint a KlasszKárpit, frissen tarthatja otthonát, és bízhat abban, hogy kárpitjai, szőnyegjei éppen olyan tiszták lesznek, mint amilyen kényelmesek és szépek, otthonának levegője pedig friss és üde lesz.

 

 

Gyakran feltett  kérdések a kárpittisztító szolgáltatásunkkal kapcsolatban

Tisztában vagyunk azzal, hogy kérdései lehetnek a kárpittisztító szolgáltatásunkkal és azokkal az előnyökkel kapcsolatban, amelyekre számíthat, amikor a klasszkarpit.hu vegyszermaradvány-mentes tisztítását  választja vagy mérlegeli a választását. Azért vagyunk itt, hogy megadjunk minden információt, hogy teljes nyugalmat élvezhessen. Tisztább teret nyújtunk otthonának, barátainak és családtagjainak. Az alábbiakban megválaszoltuk azokat a kérdéseket, amelyeket az ügyfelek gyakran feltesznek a kárpittisztítás innovatív megközelítésével kapcsolatban.

 

 

Mi különbözteti meg a KlasszKárpit kárpittisztító szolgáltatását  a többitől?

A tisztítást lakásán  végezzük, a lehető legkisebb zavarással.

Extrakciós tisztítási eljárást alkalmazunk, amely a szénsavas erő felhasználásával emeli fel és távolítja el a szennyeződéseket, port, olajat, atkákat és azok ürülékeit, egyéb allergéneket. Ez a folyamat lényegesen kevesebb vizet igényel, mint más tisztítási eljárások.

A KlasszKárpit kárpittisztítási technológiájának használatával bútorai, szőnyegei  szárazak és használatra készek lesznek már órákon belül, nem pedig napok alatt. Így a lehető leggyorsabban visszatérhet a szokásos tevékenységeihez, nem kell aggódnia a bútorok nedvességgel kapcsolatos károsodása miatt.

 

 

Tartalmaz-e a tisztítási folyamat olyan vegyszereket, amelyek károsak lehetnek gyermekeimre vagy háziállataimra?

Technológiánk biztonságos és egészséges a család minden tagja számára, beleértve a gyermekeket és a háziállatokat is. Saját tisztító megoldásunk, rendkívül hatékony a kárpitozott bútorok tisztításában.

Semmiféle vegyszermaradvány vagy kellemetlen szag nem mutatható ki a tisztítás után.

Tisztítási módszerünk  ugyanolyan jól működik, és egyes esetekben még jobban is, mint a hagyományos tisztítószerek, és nem kell aggódnia a vegyszermaradványok miatt mivel nem  durva kémiai anyagokkal dolgozunk. Zöld tanúsítvánnyal rendelkezik, biztonságos és nem mérgező a szénsavas, forró tisztító oldatunk. Biztos lehet benne, hogy biztonságos a családja és a háziállatok számára.

 

 

Milyen kárpitanyagokat tisztít a KlasszKárpit ?

Kárpittisztítási szolgáltatásunk  szinte bármilyen kárpitszöveten hatékony.

Függetlenül attól, hogy az Textilbőr (andante-novalife, natuzzi, cardo, alcantara, stb), Zsákvászon, Zsákszövet,  Zsenília, Bársony, Selyem, Perzsaszőnyeg vagy Viszkóz szőnyeg, biztonságosan és hatékonyan felfrissítjük kinézetét és eltávolíthatjuk a mélyen megkötött szennyeződéseket, egyúttal a büdös, szagos matracokat, kanapét, szőnyeget is szagtalanítjuk. A természetes és a szintetikus szövetek is jól reagálnak a meleg vizes szénsavas extrakciós folyamatunkra, és életük jelentősen meghosszabbítható az általunk kínált gondos tisztítás révén.

Milyen egészségügyi előnyöket nyújtanak szolgáltatásaink ?

Kárpittisztító szolgáltatásunknak  köszönhetően biztos lehet abban, hogy a kanapé, szék, szőnyeg, matrac és fotel nemcsak tiszta, allergén és vegyszermentes lesz, hanem otthonának levegője is friss és üde lesz.

Before After ózontisztítás vegyszermentes szagtalanítás biotisztítás kárpittisztítás kanapé tisztítás matractisztítás bio vegyszermentes szőnyegtisztítás kárpittisztítóózontisztítás vegyszermentes szagtalanítás biotisztítás kárpittisztítás kanapé tisztítás matractisztítás bio vegyszermentes szőnyegtisztítás kárpittisztító
Before After narancssárga textilbőr kanapé tisztítása vegyszer nélkülnarancssárga textilbőr kanapé tisztítás után
Before After elegáns textilbőr kanapé tisztítás előttelegáns textilbőr kanapé tisztítás után

ÁRLISTA FORINTBAN

Cég részére számlát nem tudunk kiállítani!
 
 
 

MATRAC TISZTÍTÁSA  / Helyben tisztítjuk!

  
 

Szimpla 1 oldalas

4 500

Szimpla 2 oldalas

7 500

Dupla 1 oldalas

7 500

Dupla 2 oldalas

11 000

FOTEL TISZTÍTÁSA

 
 

Normál szövetfotel

4 500

Textilbőr fotel

8 000

AUTÓKÁRPIT TISZTÍTÁSA

csak kiegészítő szolgáltatásként!
Ülések és ajtókárpitok

12 000

Plusz üléssor

4 000

Gyerekülés

3 000

Kétszemélyes kisautók pl Smart

6 000

Nagyobb gépjárművek, kisbusz, busz megegyezés szerint.

 

KANAPÉ TISZTÍTÁS

 
Alapár, párnák és ágybetét nélkül!
 

Kanapé tisztítása esetén a sarokrész is ülőrésznek számít, egy L-alakú kanapé legalább 4 személyes kanapénak tekintendő!

 

Normál szövet kanapé tisztítása (párnák nélkül)

2 személyes

8 000

3 személyes

12 000

4 személyes

16 000

5 személyes

20 000

További ülőfelületek esetén ülőfelületenként + 4 000 Ft

Ágybetét – 2 000 Ft

Textilbőr kanapé tisztítása (párnák nélkül)

(Natuzzi, Novalife, Microfiber, Alcantara stb)

2 személyes

12 000

3 személyes

18 000

4 személyes

24 000

5 személyes

30 000

Nagyobb kanapé tisztítása esetén ülőfelületenként + 6000 Ft.
Ágybetét – 2 000 Ft

PÁRNÁK TISZTÍTÁSA

Kanapéhoz tartozó párnák

Kivehető ülőrész vagy háttámla normál kárpittal

Kivehető ülőrész vagy háttámla textilbőr kárpittal

1 500

2 000

Kisebb díszpárna

500

Textilbőr henger alakú párna

2 500

HEVERŐ, FRANCIAÁGY TISZTÍTÁSA

 

Heverő

8 000

Franciaágy

11 000

PUFFOK

 

Textilbőr – kicsi

3 000

Textilbőr – nagy

5 000

Normál szövet – kicsi

1 500

Normál szövet – nagy

3 000

SZÉKEK TISZTÍTÁSA

Normál kárpitú szék csak ülőrész

Normál kárpitú szék ülőrész+háttámla

1000

1500

Textilbőr szék csak ülőrész

Textilbőr szék ülőrész+háttámla

1500

2000

BABAKOCSIK TISZTÍTÁSA

 

Szimpla babakocsi

6 000

Komplex babakocsi – sportrész, mózeskosár, hordozó

10 000

SZŐNYEGEK – Helyszíni tisztítással

 
 

Padlószőnyeg /négyzetméter

1 000

Gyapjúszőnyeg/Selyem/Shaggy / nm

1 500

Normál vastagságú műszálas / nm

1 200

ÓZONKEZELÉS-SZAGTALANÍTÁS

 

10 perces kezelés

4 000

20 perces kezelés

8 000

30 perces kezelés

12 000

Szükség esetén hosszabb idejű ózonkezelések díja megbeszélés szerint.

 

KISZÁLLÁSI DÍJAK

30.000 Ft megrendelés felett díjtalan Budapest területén

Parkolódíjas övezetben parkolási díjat számítunk fel

Budapest területén

3000

  

Budapest szomszédos településein

4000

Távolabbi településeken

Megbeszélés szerint

Tekintse meg aktuális árainkat!

Bio, vegyszermaradvány-mentes bútorkárpit-tisztítási szolgáltatásunkat egész Budapesten és annak környékén nyújtuk. 

Matrac, normál kanapé, bútorkárpit tisztítás, andante, alcantara, novalife és egyéb textilbőr kanapé, normál szőnyeg, perzsa szőnyeg, shaggy szőnyeg, autókárpitok biotisztítása Budapesten és Peste megye területén. 

Szolgáltatási területünk Pest megyében:

Budapest I. kerület, II. kerület, III. kerület, IV. kerület, V. kerület, VI. kerület, VII. kerület, VIII. kerület, IX. kerület, X. kerület, XI. kerület, XII. kerület, XIII. kerület, XIV. kerület, XV. kerület, XVI kerület, XVII. kerület, XVIII kerület, XIX kerület, XX. kerület,  XXI. kerület, XXII. kerület, XXIII. kerület

Abony  Acsa  Albertirsa  Alsógöd  Alsónémedi  Apaj  Áporka  Aszód  Bag  Bankháza (Kiskunlacháza)  Bénye  Bernecebaráti  Biatorbágy  Budajenő  Budakalász  Budakeszi  Budaörs  Bugyi  Cegléd  Ceglédbercel  Csemő  Csévharaszt  Csobánka  Csomád  Csornád  Csömör  Csörög  Csővár  Dabas  Dánszentmiklós  Dány  Délegyháza  Diósd  Dobogokő (Pilisszentkereszt)  Domony  Domonyvölgy (Domony)  Dömsöd  Dunabogdány  Dunaharaszti  Dunakeszi  Dunavarsány  Ecser  Érd  Érdliget (Érd)  Erdőkertes  Farmos  Felsőgöd  Felsőpakony  Fót  Galgagyörk  Galgahévíz  Galgamácsa  Gomba  Göd  Gödöllő  Gyál  Gyermekváros  Gyón (Dabas)  Gyömrő  Halásztelek  Herceghalom  Hernád  Hévízgyörk  Hódoshát (Nikla)  Horány (Szigetmonostor)  Iklad  Inárcs  Ipolydamásd  Ipolytölgyes  Isaszeg  Jászkarajenő  Kakucs,  Kartal  Káva  Kemence  Kerepes  Kiskunlacháza,  Kismaros  Kisnémedi  Kisoroszi  Kistarcsa  Kocsér  Kóka  Kosd  Kóspallag  Kőröstetétlen  Leányfalu  Letkés  Lórév  Maglód  Magyarkút (Verőce)  Majosháza  Makád  Máriabesnyő (Gödöllő)  Márianosztra  Mende  Mikebuda  Mogyoród  Monor  Monorierdő  Nagybörzsöny  Nagykáta  Nagykovácsi  Nagykőrös  Nagymaros  Nagytarcsa  Nyáregyháza  Nyársapát  Ócsa  Őrbottyán  Örkény  Pánd  Páty  Pécel  Penc  Perbál  Perőcsény  Péteri  Pilis  Pilisborosjenő  Piliscsaba  Pilisjászfalu  Pilisszántó  Pilisszentiván  Pilisszentkereszt  Pilisszentlászló  Pilisvörösvár  Pócsmegyer  Pomáz  Pusztavacs  Pusztazámor  Püspökhatvan  Püspökszilágy  Ráckeve  Rád  Remeteszőlős  Solymár  Sóskút  Surány (Pócsmegyer)  Sülysáp  Szada  Százhalombatta  Szentendre  Szentlőrinckáta  Szentmártonkáta  Szigetbecse  Szigetcsép  Szigethalom  Szigetmonostor  Szigetszentmárton  Szigetszentmiklós  Szigetújfalu  Szob  Szokolya  Sződ  Sződliget  Táborfalva  Tahitótfalu  Taksony  Tápióbicske  Tápiógyörgye  Tápióság  Tápiószecső  Tápiószele  Tápiószentmárton  Tápiószőlős  Tárnok  Tatárszentgyörgy  Telki  Tésa  Tinnye  Tóalmás  Tök  Tököl  Törökbálint  Törtel  Tura  Újhartyán  Újlengyel,  Újszilvás  Úri  Üllő  Üröm  Vác  Vácduka  Vácegres  Váchartyán  Váckisújfalu  Vácrátót  Vácszentlászló,  Valkó  Vámosmikola  Vasad  Vecsés  Veresegyház  Verőce  Verseg  Visegrád  Zebegény  Zsámbék  Zsámbok  Zugló Kispest Kőbánya Óbuda Angyalföld Rákospalota Újpest Csepel